3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 5:00
No menu items!

De ce continuă Nicușor Dan să-și amâne vaccinarea: “Oamenii nu-și aleg un primar care să le fie model”

spot_img

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, continuă să afirme că nu a avut încă timp să-și facă un set de analize pentru a se putea vaccina împotriva Covid-19. Prezent într-o emisiune la Digi24, Dan a invocat „urgențele” legate de administrația locală pentru amânarea vaccinării. În plus, primarul general a susținut că “oamenii nu-și aleg un primar care să le fie model, ci unul care să rezolve problema căldurii și apei calde, problema traficului, poluării aerului, mediului de afaceri, problema locurilor de muncă”. Ceea ce nu se prea întâmplă, însă, în cazul său. 

“Mă voi vaccina după ce voi face un număr de teste pe care nu am apucat încă se la fac, pentru că există nişte urgenţe acum, care sunt mai importante pentru bucureşteni. (…) Am spus că mă voi vaccina”, a răspuns Nicușor Dan la întrebăirile insistente ale jurnaliștilor.

“Nu mi-am pus problema să obțin certificat verde, viața mea înseamnă să mă trezesc de dimineață și să stau de la 9 la 21 în primărie. Am trecut prin boală… Am spus că mă voi vaccina după ce fac un număr de teste, pe care n-am apucat încă să le fac, pentru că există niște urgențe care sunt mai importante…Mă voi vaccina după ce fac un set de analize pe care n am avut timp până acum”, a mai afirmat primarul general.

Primarul general al Capitalei s-a infectat cu Covid-19 în luna aprilie și nu s-a imunizat până în acest moment, deși s-a scurs jumătate de an.

Edilul a afirmat că se testează atunci când are nevoie să participe la întâlnirile de la Guvern și că decizia lui de a întârzia administrarea vaccinului nu influențează populația.

“Oamenii nu-și aleg un primar care să le fie model, ci unul care să rezolve problema căldurii și apei calde, problema traficului, poluării aerului, mediului de afaceri, problema locurilor de muncă”, a declarat Nicușor Dan. 

R. Dan