15 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 14:23
No menu items!

De ce consideră Ponta că Iohannis a dovedit că nu este pregătit să fie președintele României

spot_img

Premierul a oferit numeroase argumente în sprijinul acestei afirmații

Ponta_Iohannis_B1

Candidatul PSD Victor Ponta a spus, joi seara, la Antena 3, că primarul Klaus Iohannis nu este pregătit să fie președinte și nici nu s-a arătat pregătit pentru a ocupa această înaltă funcție.

„Nu poți să spui despre Chișinău și Cernăuți că nu sunt în România pentru că acolo sunt oameni care se leagă de noi nu doar în privința limbii. Aceeași limbă română se vorbește și în mahalalele de langa Cernăuți”, a spus Ponta referindu-se la declarația lui Iohannis potrivit căreia nu a fost în cele două orașe pentru că nu sunt în România.

Pe de altă parte, Victor Ponta a fost de părere, joi seară, la Antena 3, că Iohannis „nu este deloc pregătit să fie președintele României” pentru că „nu poți să zici că te  ducu la Cotroceni f ără să știi politică externă, economie, administrație. Nu poți să zici că două orașe importante din Ucraian și Moldova nu sunt în România”.

În plus, Victor Ponta consideră că Iohannis a venit „nu doar nepregătit, ci și foarte arogant și a dovedit că nu știe economie”. „Nu poți să fii președinte doar pentru că te cheamă Iohannis și pentru că te susțin Blaga, Videanu sau Băsescu”, a spus Ponta.

Pe de altă parte, candidatul PSD este de părere că Iohannis a venit la dezbaterea electorală cu o „listă pe care o știam de la doamana Macovei”. „A fost o poleială. El nu știa nici cum îl cheamă pe șeful PNL din Argeș. Nu poți să fii președintele celor peste 5 milioane de pensionari din România fără să știi cât este pensia minimă”, a mai spus Ponta.