8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 0:50

De ce cere DNA arestarea celor doi angajați ISU. UPDATE

spot_img

Anchetatorii de la DNA au stabilit că cei doi angajați ISU care au fost de mai multe ori în control la clubul Colectiv, nu au raportat superiorilor verificările făcute.

ACTUALIZARE.

Căpitanul în rezervă George Petrică Matei a fost arestat preventiv, iar căpitanul Antonina Radu a fost arestată la domiciliu. Decizia nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Căpitanii Antonina Radu și George Petrică Matei i-au ajutat pe patronii clubului să completeze toate fișele necesare avizelor PSI. Primul proces verbal de control este datata din septembrie 2014, când clubul abia fusese înființat pe platforma Pionierul. Documentul a fost semnat atât de cei doi ofițeri, cât și de directorul platformei. Mai departe însă, la șefii de la ISU, acest document nu a ajuns și nici nu a fost înregistrat vreodată.

Mai mult, procurorii confirmă spusele patronilor, care au arătat în declarațiile lor că cei doi pompieri veniți în control i-au ajutat să completeze toate formularele.

La temerea martorului MINCU COSTIN exprimată prin întrebarea „ce se poate întâmpla dacă vine cineva în control“, inculpat cpt. RADU ANTONINA și inculpat cpt. MATEI GEORGE PETRICĂ au răspuns convingător dar şi concludent pentru ilicitul reţinut în cauză „nu are cine să vină în control că noi suntem de la pompieri“.

referat de arestare

Singura neregulă semnalată patronilor clubului Colectiv, ale cărui uși și geamuri erau astupate, a fost să astupe un gol din perete și să încarce un extinctor. După câteva zile, ofițerii ISU au revenit și le-au dat administratorilor societăţii mai multe înscrisuri intitulate „dispoziții privind apărarea împotriva incendiilor” ale căror spații libere au fost completate chiar de angajații ISU. Tot atunci s-a făcut și “instructajul” – căpitanul George Petrică Matei le-a explicat angajaților clubului, repede, în câteva minute, diferenţa dintre un extinctor cu pulbere şi unul cu spumă şi a dat indicaţii să acopere cablurile electrice cu substanţă ignifugă.

Pe 7 noiembrie, după apariția în spațiul public al numelor celor doi pompieri, George Matei a fost sunat de un prieten, căruia încerca să i se justifice.

X:- Oricum când mergea ziua ăştia erau închişi, ştii.
Matei:- Păi asta e şi ideea, da
X:- Cum pana mea să-l verifici că n-ai cum.
Matei:- Exact, asta e. Dar lumea nu înţelege chestia asta, ştii.
X:- Ei nu! Păi şi ce dacă, ce n-am… eu sunt acolo, vin să te susţin (râde)
Matei:- Da, îţi mulţumesc.
X:- Dacă mă sună cineva, că acum ştii dacă… Îţi verifică numele…

Procurorii cer arestarea celor doi pompieri susținâînd că cei doi reprezentanți ai statului nu și-au făcut datoria către cetățeni, ci în beneficiul patrimonial al acționarilor clubului, suma fiind estimată la peste 62.000 de lei.