23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 15:28
No menu items!

De ce blochează CSM numirea Adinei Florea la șefia SIIJ. Luju.ro: Procurorul CSM Cristian Ban are 6 dosare la SIIJ

spot_img

Procurorul CSM Cristian Ban, cel care alături de colegii din Secția de procurori boicotează validarea numirii Adinei Florea la șefia Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, este cercetat în șase cauze la această instituție, scrie luju.ro.

Astfel, în unele dintre aceste dosare Cristian Ban ar fi cercetat chiar de către Adina Florea, ceea ce ar explica, susțin jurnaliștii, de ce boicotează procurorul CSM validarea lui Florea la șefia SIIJ.

Posibilele fapte penale pe care le instrumentează procurorii SIIJ la adresa lui Ban sunt constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, luare de mită, represiune nedreaptă și inducerea în eroare a organelor judiciare. 

Pe de altă parte,  susține luju.ro, unul dintre dosarele lui Ban ar privi inclusiv câțiva procurori din DNA – Marius Bulancea, George Matei, Cosmin Iordache și Doru Țuluș, fost procuror DNA.

Alți doi membri ai CSM care boicotează numirea Adinei Florea sunt verificați de SIIJ – Nicolae Solomon în 5 cauze și judecătorul Bogdan Mateescu.

E. Stan