9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 13:24
No menu items!

De ce au murit pacienții COVID la Timișoara? De „ghinion”

spot_img

Cazul celor șase pacienți COVID morți din cauza lipsei paturilor ATI la Timișoara a scos la iveală nu numai o incapacitate managerială la Spitalul Victor Babeș, ci și o precaritate în comunicare a autorităților, care a culminat cu reacția președintelui Klaus Iohannis, pe principiul „ghinion”.

Un medic de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, unde șase pacienți COVID au murit pentru că nu au mai fost paturi ATI libere, face dezvăluiri cutremurătoare despre managementul de criză al conducerii, pe care o acuză indirect de decesul acestora.

Medicul Voichița Lăzureanu precizează că în cazul celor șase pacienți despre care medicul Virgil Musta a declarat că au murit pentru că nu erau paturi, unitatea medicală nici măcar nu s-a deranjat să îi transfere, deși în oraș erau locuri. Practic, oamenii au fost lăsați să moară, așa cum medicii prevestiseră că vor ajunge să aleagă cine moare și cine trăiește.

“La acești pacienți nu a fost posibil transferul, e nevoie să vină salvarea, să îi transporte și nu a fost posibil acest lucru din cauză că aveau comorbidități  așa că s-a considerat că e mai bine să fie tratați aici”, a declarat medicul Voichița Lăzureanu.