3.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 16:04
No menu items!

De ce au considerat magistrații că Adrian Năstase poate ieși din închisoare. MOTIVARE

spot_img

Magistrații Judecătoriei sector 4 au considerat că perioada pe care fostul premier a petrecut-o după gratii e de ajuns pentru reeducarea sa.

Nastase_SZ 1

Judecătorii au admis cererea lui Adrian Năstase de a fi liberat condiționat deoarece comportamentul său în închisoare a fost foarte bun.

Există premisele că timpul executat a fost suficient pentru reeducarea condamnatului şi că acesta, prin participarea activă la programele desfăşurate în vederea pregătirii graduale pentru liberare, şi-a format şi consolidat o atitudine corectă faţă de valorile sociale, faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială, scopul preventiv şi educativ al pedepsei fiind atins, iar funcţiile de exemplaritate şi eliminare temporară ale pedepsei fiind îndeplinite, astfel încât în viitor să se încadreze într-o viaţă normală, părăsind câmpul infracţional.

motivare Judecătoria sector 4

Adrian Năstase a susținut în fața instanței că cere să fie eliberat condiționat deoarece și Comisia din Penitenciarul Jilava i-a dat aviz pozitiv, mai ales că a fost recompensat și a primit puncte după organizarea unor dezbateri cu deținuții.

Procurorul DNA de ședință a invocat faptul că fostului premier tocmai i s-a dat un spor de pedeapsă. De altfel, DNA a și contestat decizia Judecătoriei sector 4, atunci când s-a dat pronunțarea.

M.N.