25.3 C
București
joi, 18 august 2022 - 1:43
No menu items!

De ce aleg vedetele DIETA PROTEICĂ. Unde găsești cele mai bune produse din carne în București / GALERIE FOTO

spot_img

La Mircea Măcelaru’, într-un mall deschis recent în nordul Capitalei, carnea proaspătă provine din ferme românești

Mircea Macelaru_SZ

Lupta cu kilogramele preocupă din ce în ce mai mulți români, îngrijorați nu doar de aspectul fizic, ci mai ales de sănătatea lor. Dintre metodele de slăbit reinventate în special pentru vedete și manechine, una dintre cele mai eficiente este dieta cu carne, numită și dietă proteică.

În trecut, dietele bazate pe consumul de carne erau folosite de atleții care voiau să slăbească repede, fără a pierde masa musculară. Astăzi, dieta proteică a devenit extrem de populară în rândul celor care doresc să scape rapid de kilogramele în plus, fără a face efoturi mari.

Cum acționează dieta proteică?

Dieta pe bază de carne este mai accesibilă, pentru că nu te vei simti înfometat. O astfel de metodă de slăbit își propune să valorifice la maximum calitătile nutritive ale cărnii mâncată în porții mici și dese.

Secretul acestei diete este că reușește, într-un timp relativ scurt, să reducă ponderea țesutului adipos prin pierderea apei care este reținută de acesta, în timp ce masa musculara nu este afectată.

Cu ce poți combina carnea în timpul dietei?

Dieta proteică nu permită consumarea cărnii și a altor produse în orice combinații, ci trebuie respectate câteva reguli. Când spunem carne ne referim la carne roșie și albă, care poate fi fiartă, pregătită la cuptor sau la grătar. Pentru a ușura digestia, trebuie consumate și multe fibre alături de carne. De asemenea, sunt acceptate ouăle fierte, iaurturile și brânzeturile slabe.

Pe toata durata dietei cu carne este recomandat consumul a cel puțin doi litri de apă sau ceai neîndulcit pe zi, salatele nu trebuie să conțină mai mult de o linguriță de ulei, iar alcoolul să fie eliminat. Cafeaua este admisă atât timp cât este îndulcită cu îndulcitor. Gustarea dintre mese poate fi reprezentată de un măr, o portocală, o pară sau un ananas crud.

Ca în orice dietă, este necesar ca mesele să fie la ore fixe, iar după ora 18.00 este preferabil să nu mai mâncați.

Nutritionistii recomandă însă ca durata dietei proteice să nu depășească două săptămâni, perioadă în care ar trebui să slăbiți aproximativ patru kilograme.

Cele mai proaspete și mai gustoase produse din carne, provenite din ferme autohtone, de la animale hrănite corect și sănătos, pot fi găsite, în București, La Mircea Măcelaru’, într-un mall deschis recent în nordul orașului, frecventat deja de numeroase vedete.

Lucian Mera