8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 10:18
No menu items!

De ce a renunţat Antonescu la romantismul politic

spot_img

Crin Antonescu, a afirmat, ironic, că ar putea fi exclus din partid pentru lipsă de “romantism” de către cuplul Călin Popescu Tăriceanu – Liviu Dragnea sau de cel care s-ar forma între premierul Victor Ponta şi liderul PNL Prahova, Mircea Roşca.

Remarca liderului PNL a fost făcută cu ocazia lansării candidaţilor USL la Sinaia, respectiv a preşedintelui PNL Prahova, Mircea Roşca şi a senatorului PSD, Georgică Severin. Sper că nu sunt singurul care m-am debarasat, chiar dacă am făcut-o cu neplăcere, de ultima urmă de romantism în materie de politică. Nu mă păcălesc pe mine însumi, nu vă păcălesc pe dumneavoastră şi nu vrem să păcălim pe nimeni dintre cetăţenii acestei ţări, care e clar că la 9 decembrie vor arăta că suntem, acum, singura lor speranţă”, afirma la lansarea candidaţilor USL Crin Antonescu.

“Îmi permit să vă contrazic şi să vă spun că aţi avut dreptate în tot ceea ce aţi spus, cu o singură excepţie, romantismul în politică. Eu trebuie să vă spun că aşa cum este pentru mine Vlad Oprea un exemplu în administraţie, dumneavoastră sunteţi un exemplu pentru mine în politică, dar trebuie să vă spun că încă mai suntem câţiva care mai credem în romantismul din politică. (…) Am crezut în doctrina PNL, aşa cum dvs aţi crezut în doctrina PSD“, a susţinut Mircea Roşca.

Schimbul de replici dintre Roşca şi Antonescu a continuat.Astăzi mi-ai construit ipoteza. Abia aştept momentul în care îmi voi încheia modesta carieră politică, fiind exclus din Partidul Naţional Liberal pentru lipsă de romantism. Că asta s-ar putea întâmpla sub conducerea cuplului romantic Ponta – Roşca sau Dragnea – Tăriceanu, nu mai contează”, a spus vizibil iritat preşedintele PNL. (A.M)