5.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 1:44
No menu items!

De ce a încetat un german să lupte alături de talibani

spot_img

Taliban

Un cetățean german care s-a oferit voluntar să lupte alături de talibani în Afganistan și-a încetat misiunea după ce s-a declarat revoltat de lipsa de igienă din tabăra rebelilor aflați în provincia Waziristan, în Pakistan. El a ajuns să fie infectat cu hepatită și a spus că mizeria din tabăra talibanilor este contrară invățăturilor din cartea sfântă a musulmanilor, Coranul.

Thomas U. a ajuns să dea explicații în fața unui tribunal din Berlin pentru alăturarea sa la o grupare teroristă. Neamțul în vârstă de 27 de ani a călătorit în Waziristan alături de soția sa, în 2009, cu intenția declarată de a elibera regiunea de “ocupatorii infideli”. Mai mult, cei doi s-au convertit și la Islam. Pentru a fi primiți de talibani, germanii au plătit o taxă de 5000 de euro, bani pe care i-au procurat prin fraudă.

După cateva luni petrecute printre talibani, germanii s-au declarat dezamăgiți și au vrut să plece din tabăra teroristă. În septembrie 2010, germanii au reușit să fugă din Pakistan și au ajuns în Turcia, unde au fost arestați. Ulterior, Thomas U. a declarat că regretă că a plecat din Germania.