30.2 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 16:20
No menu items!

De ce a fost scos Dan Diaconescu din penitenciar

spot_img

Dan Diaconescu a fost scos din penitenciar și adus la DNA pentru a fi audiat ca martor în dosarul lui Marian Vanghelie, în care a fost audiat și Mircea Geoană

Dan-Diaconescu-DNA_WM

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de prejudicierea primăriei sectorului 5 cu peste 90 milioane de euro, prin contracte acordate firmelor favorite. Societățile care aveau contracte cu primarul sectorului 5 i-ar fi dat acestuia 20% „comision” din valoarea lucrărilor decontate de stat.

Mircea Geoană a fost audiat și el, ca martor în acest dosar, după ce Vanghelie ar fi declarat procurorilor că i-a dat bani senatorului pentru ca acesta să se mute într-un apartament nou, după ce a fost nevoit să părăsească vila RA-APPS.

Anchetatorii au notat în referatul de arestare a lui Marian Vanghelie că o altă modalitate de plată a comisionului către primar era achitarea unor facturi către televiziuni. Contractele erau fictive cu firmele respective, pentru că de fapt, televiziunile îl mediatizau pozitiv, la schimb, pe primarul sectorului 5.

În 2009, la solicitarea lui Vanghelie, societăţile controlate de Dumitru au încheiat contracte de publicitate de 2 milioane de euro cu societatea Ocram Televiziune SRL, care opera postul OTV. Contractele nu au fost executate de televiziune, dar serviciile au fost plătite de firmele lui Dumitru. Tot la solicitarea lui Vanghelie, firma Premier Palace SRL, controlată, prin intermediul unor societăţi de tip off-shore, de Marin Dumitru, a încheiat contracte de publicate în valoare de aproximativ 200.000 de euro cu B1 TV Channel SRL, operatorul postului de televiziune B1TV.

referat DNA

Dan Diaconescu, patronul OTV este închis la penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare pentru șantaj.

M.Nedelcu