12.9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 18:44

De ce a fost demis șeful Companiei Aeroporturi București

spot_img

Liberalul Liviu Radu a fost „debarcat” pentru că și-ar fi aprobat un onorariu de 400.000 de euro, bonus de performanță anuală

Liviu Radu_Otopeni_SZ

Surse oficiale din Ministerul Transporturilor ne-au declarat că Liviu Radu a fost fost schimbat din funcția de director general al  Companiei Naționale Aeroporturi București pentru că tocmai își aprobase un bonus de performanță, în valoare de 400.000 de euro.

Liviu Radu era remunerat cu 10.000 de euro pe lună din poziția de director general. În contractul de mandat există anumite clauze care îi permit managerului privat să încaseze anumite bonusuri, dacă s-au îndeplinit criteriile de performanță stipulate în contract, ne-au explicat sursele citate.

Fostul director al CNAB, Liviu Radu neagă aprobarea bonusului și ne-a explicat că nu a fost schimbat din funcția de director general.

Demiterea a acționat asupra Consiliului de Administrație, iar asupra mea ca director general a fost emisă o suspendare din funcție. Nu am acționat încă juridic, este posibil să o facem. (…). Nu am aprobat niciun bonus, nici măcar o discuție în acest sens nu a existat. În prezent sunt suspendat din funcția de director general și demis din funcția de membru în Consiliu de Administrație

Liviu Radu
fost șef CNAB

Referitor la acționarea în justiție a Ministerului Transporturilor, fostul șef al aeroportului Otopeni spune că este o decizie a avocaților.

„Nu sunt un expert în domeniu, doar am povestit avocaților, o decizie urmează să vadă dânșii dacă este oportună, depinde și cum evoluează lucrurile, este prematur, după două zile să iei o decizie de acest gen”, ne-a precizat Radu.

Până la publicarea articolului, conducerea Ministerului Transporturilor nu ne-a explicat ce clauze conține contractul de mandat încheiat între Liviu Radu și oficialii MTI, reprezentat prin Adunarea Generală a Acționarilor a CNAB. De asemenea, Sursa Zilei a întrebat și dacă CA-ul CNAB a aprobat un bonus de performanță, în valoare de aproximativ 400.000 de euro, pentru fostul director Liviu Radu.

Ștefan Etveș