26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 16:19
No menu items!

De ce a fost amendat cel mai cunoscut bucătar din lume

spot_img

Jamie Oliver, sancționat pentru că nu a respectat regulile elementare de reciclare

 Jamie Oliver

Jamie Oliver, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din lume spune este prietenos cu mediul și de nenumărate ori a susținut campanii pentru ca restaurantele să fie mai responsabile cu reciclarea, însă în urmă cu câteva luni, inspectorii britanici au descoperit în măcelăria și în restaurantul celebrului bucătar excremente de șoareci, carcase mucegăite și carne de vită Waygu expirată.

Măcelăria Barbecoa a primit atunci nota 1 pe o scală de 1 la 5 din partea Food Standards Agency (agenţia pentru norme alimentare din Marea Britanie), care a decis că, în urma inspecţiei efectuate pe 8 ianuarie, „este nevoie ca ameliorări majore să fie făcute” în restaurantul lui Jamie Oliver. La subsol au fost găsite carcase acoperite cu mucegai, în timp ce preţioasele saramuri, precum „caña de lomo” – muşchi de porc iberic uscat – erau vândute, în ciuda faptului că datele de expirare erau depăşite, relateză The Times.

De data aceasta, restaurantul a fost amendat cu 6000 de lire sterline deoarece nu a reciclat ambalajele timp de doi ani de zile. Agenția de Mediu a propus ca penalizarea să fie sub forma unei donații de 6000 de lire către o asociație de caritate.

Un purtător al Agenției de Mediu a declarat pentru Daily Mail că firma nu a reușit să înregistreze un sistem de recuperare a deșeurilor timp de doi ani și nu a reușit să ia măsuri rezonabile pentru a recicla deșeurile.

Jamie Oliver s-a ocupat în ultimii ani cu o campanie pentru o hrană mai bună a elevilor și a încurajat ocuparea forței de muncă în industria alimentară cu tineri talentați.

De asemenea, celebrul bucătar a fost foarte interesat de reciclare și de cum să evite să rămână resturi după ce gătește un preparat.

C.A.