20.3 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021 - 13:05

De când nu mai e ministrul Economiei, Claudiu Năsui a început să spună ADEVĂRATELE dedesubturi

spot_img

Claudiu Năsui, proaspăt intrat în opoziție de o zi, a început să scrie din nou pe Facebook critici la adresa guvernanților, și nu laudele cu activitatea sa la ministerul Economiei și Turismului. Miercuri a postat explicații despre capcana creșterii salariului minim: “Politicienii vor creșterea salariului minim brut pentru a lua cetățenilor mai mulți bani din buzunar”.

Fostul ministru USR PLUS al Economiei, Claudiu Năsui, susține că politicienii doresc creșterea salariului minim pentru a lua cetățenilor mai mulți bani din buzunar, deoarece astfel își vor crește propriile venituri.

“Creșterea salariului minim brut este o armă a statului pentru a lua mai mulți bani din privat.

Salariul minim care contează este salariul minim net. Acela care ajunge să fie mic pentru că statul îți ia jumătate din el.

Creșterea salariului minim brut înseamnă automat creșterea tuturor salariilor bugetarilor. De ce? Pentru că toate salariile la stat sunt multiplii de salariu minim.

De exemplu, premierul are de 11.5 ori salariul minim. Dacă crește salariul minim brut cu 100 de lei, automat va crește salariul premierului cu 1.150 de lei pe lună. Și nu doar al lui, al tuturor bugetarilor.

E chiar mai tare. Creșterea salariului minim brut înseamnă și creșterea pensiilor speciale. Pentru că mai toate pensiile speciale sunt bazate pe nivelul salariilor în sectorul din care provin, care la rândul lor sunt bazate pe salariul minim brut.

Dacă un guvern chiar vrea să ajute românii să iasă din sărăcie, nu ar mai crește salariul minim brut. Ar reduce povara fiscală pe muncă. De exemplu, ar face primii 200 de lei neimpozitabili. Creșterea salariului net ar fi aceeași doar că nu ar mai crește toate cheltuielile statului.

Soluția liberală pentru a crește salariile este reducere impozitării muncii”, a scris Claudiu Năsui.

Claudiu Năsui și-a dat demisia împreună cu toți miniștrii USR PLUS din Guvernul Cîțu. Portofoliul Economiei a fost preluat de ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu.

Marilena Nedelcu