5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022 - 10:18
No menu items!

Deținut evadat din Penitenciarul Jilava, în „vacanță” pe litoral

spot_img

Bărbatul condamnat pentru furt a fost capturat, la o săptămână de la evadare, în Mamaia Sat

arestat

Deţinutul care a evadat pe 4 august de la un punct de lucru din Penitenciarul Jilava a fost prins după şapte zile, în Mamaia Sat (judeţul Constanţa). Bărbatul, care avea la el un cuţit, a fost imobilizat de polițiști după ce a încercat să scape.

Constantin Ioniță, în vârstă de 39 de ani, din satul Tânganu, comuna Cernica, judeţul Ilfov, care are de executat două pedepse – de doi şi, respectiv, cinci ani de închisoare, pentru furt calificat, a evadat pe 4 august, de la un punct de lucru aflat în exteriorul Penitenciarului Jilava, unde se afla sub pază.

Inspectoratul General al Poliției Române a precizat, marți, într-un comunicat de presă, că deţinutul a fost prins în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 24.30, în Mamaia Sat – Năvodari. În momentul în care a fost depistat, acesta a opus rezistenţă, fiind imobilizat de poliţişti, care au găsit la el un cuţit, mai multe haine şi obiecte de igienă personală.

Bărbatul a fost căutat de poliţişti din cadrul IPJ Constanţa, Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul de Acţiuni Speciale, de cei de la Poliţia Eforie, precum şi de cei de la Serviciul de Investigaţii Criminale al IPJ Ilfov, împreună cu lucrători ai Administaţiei Naţionale a Penitenciarelor, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR şi al Serviciului Român de Informaţii.

Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, din satul Tânganu, comuna Cernica, judeţul Ilfov avea de executat două pedepse cu închisoarea, de 2, respectiv 5 ani, pentru furt calificat, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de evadare.

Inspectoratul General al Poliției Române
comunicat de presă

Constantin Ioniță a fost dus la sediul IPJ Constanţa, urmând să fie predat Penitenciarului Jilava. După evadarea lui, la Penitenciarul Jilava a fost deschisă o anchetă administrativă.

R.D.