21.3 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 3:47
No menu items!

Deţinuţi din penitenciarele Bacău şi Colibaşi, suspectaţi de înşelăciuni cu locuri de muncă

spot_img

detinuti_penitenciar

Mai multe percheziţii au loc joi dimineaţă în penitenciarele Bacău şi Colibaşi şi în judeţul Argeş, într-un dosar de înşelăciuni cu locuri de muncă, în care trei deţinuţi sunt suspectaţi că au postat pe Internet anunţuri de angajare şi au luat bani de la cei interesaţi. 

Oficiali ai Poliției Capitalei au precizat joi că în anunţurile de angajare, cei trei ar fi folosit datele unor firme, recomandându-se celor interesaţi de un loc de muncă drept reprezentanţi ai respectivelor societăţi comerciale.

La încheierea aşa-ziselor contracte de angajare, celor „recrutaţi” li se acordau şi facilităţi cum ar fi maşină de serviciu, „angajatorii” cerând în schimb diferite sume de bani. Cei trei deţinuţi, încarceraţi tot pentru înşelăciune, ar fi colaborat cu rude aflate în libertate, care luau banii de la victime. Prejudiciul în acest caz este estimat la peste 100.000 de euro.

Percheziţiile de joi dimineaţă sunt făcute de poliţişti bucureșteni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi cu sprijinul Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

R.D.