28.8 C
București
marți, 5 iulie 2022 - 11:48
No menu items!

DCMedical: Medicul care a „descoperit” variola maimuței la Rădăuți a ajuns la Psihiatrie

spot_img

Un medic din Rădăuți, care a isterizat o țară întreagă după ce a postat pe pagina sa de Facebook anunțul privind un caz de variola maimuței la Suceava, a ajuns la Psihiatrie, conform DCMedical.ro. Medicul s-ar fi certat cu colegii săi care au dezmințit imediat informația și ar fi devenit agresiv.

Medicul din Rădăuți, Andi Agrosoaie, care a internat, vineri, un banal caz de varicelă, a scris pe Facebook că a găsit virusul variolei, forma simiană, în România. Șefii săi au informat imediat informația, la fel și oficialii din Ministerul Sănătății.

”Contrar informațiilor apărute în mediul online cu privire la un posibil caz de variolă la Spitalul Municipal din Rădăuți, DSP Suceava  infirma aceasta suspiciune,  pe raza județului Suceava, nu a fost înregistrat nici un caz de variolă a maimuței sau vreo suspiciune de  îmbolnăvire. Cazul de la Rădăuți este din punct de vedere clinic si epidemiologic al unei paciente de 49 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copiii, membri de familie, care au avut acesta boală, conform șefului secției de boli infecțioase de la spitalul din localitate, dr. Angelica Popescu.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat si prelungit cu o persoană care are variola maimuței. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuți cu virusul variolei maimuței”, a transmis directorul executiv al DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad.

Conform DCMedical.ro, colegii medicului au declarat că acesta ar fi plecat supărat din instituția medicală și s-ar fi ascuns într-o mașină de la Salubritate, ulterior fiind îndrumat de colegi către secția de Psihiatrie. 

Managerul spitalului, Dan Vatră, a confirmat pentru DCMedical că medicul se află internat la Psihiatrie.

M. Nedelcu