13 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 13:52

David Popovici: Sunt mândru că sunt român. Faptul că am fost la două sutimi de medalie, îmi arată cât de strălucitor e viitorul.

spot_img

Înotătorul David Popovici le-a mulţumit românilor care l-au urmărit în finala probei de 200 de metri liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. “Vă mulţumesc pentru energia pozitivă şi toate gândurile bune pe care le simt de aici, din Tokyo. Sunt mândru ca sunt român!”, a scris sportivul pe  pagina sa de Facebook. “Faptul că am fost la două sutimi de medalie, îmi arată cât de strălucitor e viitorul”, a mai declarat competitorul.

Sportivul David Popovici în vârstă de 16 ani, a ocupat locul 4 în finala la 200 metri liber, de la Jocurile Olimpice de la Tokyo și a încheiat cursa cu timpul de 1.44.68.

“Îmi place să spun că mai degrabă sunt al 4-lea cel mai bun din lume și faptul că am îndrăznit să visez la o medalie…dar nu ăsta a fost scopul și primul gând cu care am venit aici a fost să dau cât de mult pot eu”, a spus Popovici.

Juniorul Popovici a scos un timp mai bun decât campionul european la seniori la această probă, rusul Martin Maliutin, care a ieșit pe locul 5.

Înotătorul român a fost cu 58 de sutimi mai rapid decât în aceeași cursă pe care o făcea în urmă cu 14 zile, la Roma, la campionatele europene de juniori, unde a luat medalia de aur.

Titlul olimpic a fost câştigat de britanicul Tom Dean, cu timpul de 1.44.22.

Locul doi a fost ocupat de Duncan Scott (1.44.26), iar pe trei a fost brazilianul Fernando Scheffer (1.44.66).

David Popovici va intra din nou în concurs marți, la ora 13:20, ora României, în seriile de la 100 de metri liber, proba lui preferată.