David Cameron, victima unei farse telefonice

Guvernul britanic va revizui procedurile de securitate

cameron telefon

Downing Street a declarat că va revizui procedurile de securitate după o farsă la telefon care i-a fost făcută premierului britanic David Cameron, relatează BBC News Online.

Autorul farsei a pretins că este Robert Hannigan, directorul agenţiei guvernamentale de supraveghere GCHQ, potrivit guvernului britanic. Cameron a încheiat apelul în momentul în care a devenit clar că este o farsă şi nu a dezvăluit informaţii sensibile.

Premierul a încheiat convorbirea în momentul în care a devenit clar că este o farsă. În niciunul dintre cazuri nu au fost dezvăluite informaţii sensibile, a declarat o purtătoare de cuvânt a Guvernului.

Aceasta a declarat că a fost trimisă o notă tuturor departamentelor, în care acestea au fost avertizate în legătură cu posibile farse telefonice în urma acestui incident.

„Atât GCQH, cât şi Downing Street tratează cu seriozitate securitatea şi ambele îşi revizuiesc în prezent procedurile de securitate în urma acestor farse telefonice, pentru a se asigura că Guvernul învaţă din acest incident”, a adăugat ea.

GCHQ face, de asemenea, verificări, după ce numărul de telefon mobil al lui Hannigan a fost dezvăluit în cadrul unei farse anterioare. Numărul de contact al directorului GCHQ ar fi însă unul nesecretizat.

Emanuel Stan

NICIUN COMENTARIU