7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 4:56

David Cameron: Este timpul ca Londra să se alăture campaniei aeriene în Siria

spot_img

Premierul britanic David Cameron a afirmat că este timpul ca Londra să ia o decizie de a se alătura campaniei de lovituri aeriene împotriva militanților Stat Islamic (SI) în Siria. El a argumentat că Marea Britanie ”nu poate subcontracta securitatea sa altor țări”, relatează Reuters.

”Cred că ar trebui să luăm acum o decizie privind extinderea loviturilor aeriene britanice împotriva ISIL (Statul Islamic) în Siria, ca parte integrantă a strategiei noastre comprehensive de a doborî ISIL și de a reduce amenințarea pe care (gruparea) o reprezintă pentru noi”, a arătat premierul britanic într-un răspuns la un raport parlamentar.

”Trebuie să ne ocupăm de Statul Islamic în Siria, cum procedăm în Irakul vecin, pentru a face față amenințării reprezentate de SI în regiune și pentru securitatea noastră aici. Trebuie să-i privăm de un sanctuar în Siria”, a subliniat Cameron.

Cu cât îi permitem mai mult Statului Islamic să se întărească în Siria, cu atât va fi mai mare amenințarea”, a adăugat el.

Aceste comentarii au fost adresate Comisiei parlamentare pentru afaceri externe, care, la începutul acestei luni, s-a pronunțat împotriva efectuării de lovituri aeriene britanice în Siria, estimând că Londra ar trebui să se concentreze mai degrabă pe eforturile diplomatice pentru instaurarea păcii în Siria.

De la acest raport, situația s-a schimbat, pentru că atentatele din 13 noiembrie de la Paris au provocat o undă de șoc în Marea Britanie, care se teme că ar putea deveni viitoarea țintă a teroriștilor.