9.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 5:06

David Cameron declară că nu va demisiona dacă Scoția va vota pentru independență

spot_img

 David Cameron: Atacul de la Londra reprezintă o trădare a islamului

Premierul britanic David Cameron a declarat vineri că nu va demisiona dacă Scoția va vota la referendumul din septembrie în favoarea ieșirii sale din Regatul Unit al Marii Britanii pentru a deveni o țară independentă, informează Reuters.

David Cameron a declarat că votul de la 18 septembrie nu va decide viitorul său în calitate de premier sau lider conservator, pentru că acest lucru va fi decis la alegerile generale din Marea Britanie de anul viitor.

„Eu cred că, în calitate de premier, am făcut un lucru bun permițând ca acest vot să aibă loc, însă votul va decide rămânerea Scoției în Regatul Unit sau desprinderea sa de Marea Britanie. Nu este vorba despre viitorul meu, este vorba despre cel al Scoției”, a precizat Cameron pentru postul de radio BBC.

Toate cele trei principale partide din Marea Britanie fac campanie pentru menținerea uniunii de 307 de ani a Scoției cu Anglia, însă cel mai probabil Cameron va fi găsit principalul vinovat dacă Scoția va vota ‘Da’ la referendumul pe care Cameron l-a aprobat în 2012, în speranța că acesta va eșua.

C.A.