3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:14
No menu items!

David Cameron: Criza bugetară din SUA este un „risc” pentru economia mondială

spot_img

Cameron promite referendum pe apartenența la UE a Marii Britanii

Prim-ministrul britanic David Cameron a avertizat, marţi, asupra „riscului” pe care îl reprezintă criza bugetară americană asupra economiei mondiale, luând apărarea politicii sale drastice de austeritate, transmite AFP.

„Există un risc pentru economia mondială dacă SUA nu ajung să-şi rezolve aşa cum trebuie planurile de cheltuieli şi reducere a deficitului”, a declarat liderul conservatorilor britanici la postul de radio BBC4, cu prilejul congresului anual al partidului care se desfăşoară până miercuri la Manchester (nordul Angliei).

„Este un avertisment pentru noi toţi: trebuie să avem sisteme de cheltuieli, impozite, planuri de reducere a deficitului corect planificate”, a spus el, luând apărarea politicii de austeritate aplicate de la sosirea sa la putere, în 2010.

Întrucât Congresul SUA nu a putut adopta din timp proiectul legii bugetului, până la începutul exerciţiului bugetar 2014, care a debutat marţi la orele locale 0,00 (4,00 GMT), statul federal american a fost obligat să trimită în şomaj tehnic pentru prima dată în ultimii 17 ani sute de mii de funcţionari, notează AFP.

 

C.A.