24.2 C
București
vineri, 12 august 2022 - 0:48
No menu items!

David Cameron: Atacul de la Londra reprezintă o trădare a islamului

spot_img

David Cameron: Atacul de la Londra reprezintă o trădare a islamului 

Premierul britanic David Cameron a declarat joi, după o reuniune a celulei de criză pe tema uciderii în plină stradă a unui soldat la Londra de către doi bărbaţi care strigau sloganuri jihadiste, că reprezintă nu numai „un atac împotriva Marii Britanii„, ci şi „o trădare a islamului”, informează Reuters.

„Acesta nu a fost doar un atac împotriva Marii Britanii sau a modului de viaţă britanic; el a fost de asemenea o trădare a islamului şi a comunităţii musulmane care oferă atât de mult ţării noastre. Nimic din islam nu justifică acest act cu adevărat groaznic”, a afirmat premierul britanic.

David Cameron a declarat miercuri, în timpul unei conferinţe de presă la Paris cu preşedintele Francois Hollande, că „există indicii clare că este vorba despre un incident terrorist”, precizează Xinhua.

Miercuri, doi bărbaţi de culoare au agresat pe o stradă din sud-estul Londrei, un militar în civil, înjunghiindu-l și lăsându-l mort în mijlocul drumului. În timpul agresiunii, bărbații strigau „Allah este mare!”. Ei au rămas la locul crimei, invitând trecători să filmeze sau să fotografieze scena.

O înregistrare video emisă de televiziunea britanică ITV îl arată pe unul dintre presupuşii agresori, de culoare şi cu accent londonez, cu arme albe şi cu mâinile însângerate, afirmând că în fiecare zi mor musulmani şi că moartea acestui soldat britanic înseamnă „Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”.

C.I.