21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 12:33
No menu items!

David Cameron analizează noi măsuri înainte de ridicarea restricţiilor pentru români şi bulgari

spot_img

David Cameron1

Premierul britanic David Cameron analizează noi măsuri care să împiedice imigranţii din cadrul UE să „profite” de ajutoarele sociale din Marea Britanie înaintea ridicării restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari la 1 ianuarie 2014, informează Financial Times.

Potrivit sursei citate, premierul a analizat o serie de măsuri pentru reducerea factorilor care atrag imigranţi în Marea Britanie, printre care mărirea perioadei de timp dintre sosirea în ţară şi momentul în care aceştia pot cere ajutoare sociale.

Comisia Europeană a acuzat conservatorii că nu oferă nicio dovadă că imigranţii din cadrul UE sunt implicaţi în „turismul pentru beneficii sociale”,precizând că aceştia achită mai multe taxe la bugetul britanic decât încasează prin beneficii sociale.

Unele dintre reformele propuse ar putea fi incluse în proiectul de lege guvernamental privind imigraţia, în timp ce altele ar putea fi integrate renegocierii legilor UE, propusă de Cameron înainte de referendumul planificat pentru 2017.

C.A.