10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 3:50

David Cameron şi Vladimir Putin se întâlnesc vineri în Normandia

spot_img

Premierul britanic David Cameron va avea vineri o întrevedere cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru discuţii referitoare la criza ucraineană

Putin-Cameron

Premierul britanic David Cameron va avea vineri o întrevedere cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru discuţii referitoare la criza ucraineană, cu prilejul ceremoniilor de comemorare a debarcării aliaţilor în Normandia, a anunţat luni Downing Street.

Este o ocazie importantă pentru a insista în privinţa importanţei dialogului între Guvernul rus şi noul Guvern ucrainean“, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului David Cameron, în condiţiile în care Vladimir Putin va fi primit joi la Paris de preşedintele francez Francois Hollande.

Casa Albă a anunţat anterior că nu are în vedere o întrevedere între preşedintele american şi Vladimir Putin la ceremoniile din Normandia.

Întrevederea dintre premierul David Cameron şi Vladimir Putin va avea loc după summitul G7 de la Bruxelles, convocat în urma deciziei occidentalilor de a anula reuniunea G8 de la Soci, din sudul Rusiei, şi de a suspenda Rusia din grupul ţărilor industrializate după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea.

Marea Britanie participă deplin la sancţiunile impuse Rusiei şi a condamnat în mai multe rânduri acţiunile în Ucraina.

Întrevederea are loc la mai puţin de două săptămâni după ce preşedintele Vladimir Putin a apreciat drept “inacceptabile” declaraţii atribuite prinţului Charles, care ar fi comparat politica liderului rus în Ucraina, într-o discuţie privată, cu aceea a lui Hitler.

R.D.