8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 2:19

Datoriile Primăriei Capitalei lasă bucureștenii fără apă caldă. Elcen se pregătește să închidă robinetul

spot_img

Comitetul Creditorilor ELCEN discută despre sistarea livrării apei către RADET. Anunțul a fost făcut de administratorul judiciar ELCEN  Sierra Quadrant care a spune că decizia vine în urma refuzului Primăriei Bucureşti de a plăti subvenţia către RADET, creanţele curente neîncasate de ELCEN ajungând la 217,5 milioane lei, potrivit Mediafax. 

Potrivit aceleiași surse, pentru circa 110 milioane de lei, scadența de 90 de zile este depășită. 

“Din păcate, în ciuda nenumăratelor apeluri la responsabilitate transmise de compania noastră, atât în întâlnirile şi corespondenţa oficială cu PMB, cât şi în comunicarea publică, oficialii PMB au continuat să abordeze cu indiferenţă situaţia dramatică a sistemului de termoficare”, se arată în comunicatul de presă.

“Oprirea apei calde în Capitală este o măsură extremă, pe care am încercat să o evităm în permanenţă. Am livrat agentul termic către RADET, deşi ELCEN nu era plătită, sperând la nesfârşit că doamna primar Gabriela Firea va înţelege la un moment că responsabilitatea ei numărul unu o reprezintă calitatea vieţii cetăţenilor. Se pare că am fost nişte naivi! Pentru ei, cetăţeanul este o noţiune abstractă. Concrete sunt doar donaţiile pentru biserici, reclamele plătite din bani publici la TV pentru nişte companii de stat care toacă sute de milioane de lei lunar, excursiile pentru pensionari şi alte astfel de acţiuni. După ce au distrus şi falimentat RADET, ELCEN a devenit noua lor ţintă. Este imposibil pentru o companie aflată deja în insolvenţă să presteze servicii pe gratis, acumulând datorii la rândul ei către furnizori şi privând creditorii de şansa recuperării creanţelor. De aceea, probabilitatea ca ELCEN să oprească livrarea apei calde în maximum o lună este destul de mare.”, a declarat Ovidiu Neacşu, partener fondator Sierra Quadrant.