20.7 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 0:54
No menu items!

Datele din portalul instanțelor de judecată nu vor mai fi pe Google

spot_img

De la 1 iunie, justițiabilii nu își vor mai regăsi pe Google datele proprii din dosarele postate pe portalul instanțelor

Google-logo

O decizie a Curții Europene de Justiție a obligat operatorul celui mai utilizat motor de căutare din lume să găsească o soluție ca utilizatorii să poată cere ștergerea din rezultatele căutărilor a datelor personale. Printre aceste date se numără decizii judecătorești, linkuri către știri sau alte documente care conțin informații inadecvate, irelevante sau care încalcă dreptul la viața privată. Într-o singură zi, după această decizie a Curții Europene din 29 mai, Google a primit peste 12.00 de cereri de la utilizatori pentru ștergerea unor informații sensibile, conform Bloomberg, citat de Mediafax.

Și compania care administrează portalul instanțelor de judecată din România a primit, anul acesta sute de plângeri de la cetățenii îngrijorați de accesul public la dosarele din instanță care îi privesc. Multe din aceste plângeri erau generate de link-urile Google care trimiteau la ele.

M.N.