Date oficiale coronavirus: 1.029 persoane confirmate, 94 vindecate. Zeci de mii de persoane aflate în carantină și izolare

România are 1.029 de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), cu 123 de noi cazuri față de data de 25 martie și tot în scădere față de 24 martie, când au apărut 144 de noi cazuri. Cu o zi în urmă, creșterea numărului de cazuri a fost mai mare cu 186 de persoane.

Datele oficiale și infografice privind situația la zi cu privire la COVID – 19 se regăsesc pe platforma guvernamentală datelazi.ro.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 7 ani și 87 de ani.

Una dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 este jandarm la Direcția Generală de Jandarmi  a Municipiului București, care a contactat virusul din familie.

Dintre cele 1.029 persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 28 la București, 6 la Craiova, 5 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași), informează Grupul de Comunicare Strategică.

17 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Iași, Suceava, Arad, Craiova, Timișoara și Bacău, au decedat până astăzi.

Numărul celor aflați în carantină și izolare la domciliu a crescut cel mai mult, sunt 6.151 de persoane în carantină și alte 110.042 de persoane sunt în izolare la domiciliu. Comparativ cu 25 martie, erau tot puțin peste 6.000 de persoane în carantină, dar aproximativ 110.000 în izolare la domiciliu.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 548 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 14 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate  15.998 de teste, din care 823 în unități medicale private.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 183 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, iar Poliția și Jandarmeria au aplicat 1.883 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 59 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 44 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 11 cetățeni români aflați în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franța și unul în Marea Britanie, au decedat.

NICIUN COMENTARIU