10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 7:53

Darius Vâlcov, încă un dosar de trafic de influență

spot_img

Procurorii DNA extind cercetările în cazul fostului ministru de Finanțe, Darius Vâlcov

valcov dna

Procurorii DNA spun că în acest al treilea dosar, Darius Vâlcov este acuzat de trafic de influență.

În perioada noiembrie-decembrie 2012, suspectul VÂLCOV DARIUS-BOGDAN i-a pretins unui denunțător, administratorul unei societăți comerciale, suma de 2.500.000 lei, reprezentând un procentaj de aproximativ 10-15% din sumele încasate de societatea denunțătorului de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior, iar în perioada 21 ianuarie 2013-13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranșe, de la respectiva societate, printr-o firmă intermediară, suma de 2.146.270 lei, în schimbul intervenției pe lângă factori de decizie din cadrul Primăriei Slatina, astfel încât denunțătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului și să primească banii la timp pentru lucrările efectuate.

comunicat DNA

Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice și execuția lucrărilor pentru izolarea termică a fațadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, fiind în valoare de 24.833.258 lei fără TVA.

În al doilea dosar de la DNA, Darius Vâlcov este acuzat că și-ar fi folosit influența  pe lângă autoritățile din județul Olt pentru a debloca o sumă de bani – contravaloarea lucrărilor efectuate de o firmp de construcții. Din această sumă, Vâlcov și-ar fi luat “zeciuiala” – 1,7 milioane de lei, bani pe care șoferul său i-ar fi adus la București în perioada în care Vâlcov era senator sau chiar ministru.

Într-un alt dosar al DNA, fostul ministru al Finanțelor este acuzat că ar fi primit diverse sume de bani de la un om de afaceri pentru a-și exercita influența pe lângă persoanele cu atribuții de decizie pentru deblocarea plăților către firma acestuia. Este vorba de un contract pentru reabilitarea unor străzi din centrul istoric al Slatinei, contract încheiat în 2012.

În schimb, arată procurorii, Darius Valcov ar fi primit prin intermediar echivalentul în lei al sumei de 100.000 euro.

Vâlcov este în arest preventiv din 2 aprilie, fiind trimis în judecată în primul dosar, pentru trafic de influență, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.