4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 0:11
No menu items!

Darius Vâlcov: DNA va primi banii ceruți, pe fișă separată. A fost o neînțelegere

spot_img

Minstrul pentru buget a precizat că se va întlni cu ministrul justiției și cu șefa DNA

Valcov Darius

Ministrul delegat pentru buget, Darius Vâlcov, a declarat că DNA nu va avea un buget micșorat și că totul este o neînţelegere, iar Guvernul va aloca mai mulţi bani pentru Ministerul Public în 2015.

„DNA va avea fişă separată. La Ministerul Public toate alocările pentru bunuri şi servicii cresc faţă de anul acesta. La cheltuieli de personal există o diminuare pentru că titlurile executorii din 2016 nu sunt prinse la Ministerul Public, ci la Ministerul de Finanţe. Diminuarea apare de la cheltuieli de personal”, a declarat Darius Vâlcov, la B1 TV.

Potrivit ministrului, aparenta diminuare ar veni din faptul că s-au trecut la Ministerul de Finanţe sumele pe care statul le plăteşte pentru că a pierdut în instanţă anumite procese.

„Voi solicita o întâlnire cu ministrul justiţiei, cu şefii de direcţii şi cu doamna Kovesi, pentru a le explica aceste lucruri. Ministerul Public primeşte bugetul şi ne va comunica pe fişa separată bugetele defalcate. Este păcat ca atunci când aloci bani mai mulţi să apară în presă că ai dat bani mai puţini”, a mai spus Vâlcov.