19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 8:02
No menu items!

Darius Vâlcov a fost reținut de DNA

spot_img

Darius Vâlcov a venit la DNA direct de la Parlament, unde le ceruse colegilor să voteze pentru reținerea și arestarea sa

Darius_Valcov_Senat 2

Procurorii DNA îl acuză pe Darius vâlcov, fost ministru de finanțe, senator și fost primar la Slatina că a luat mită atât direct, cât și prin intermediari. De asemenea, anchetatorii susțin că Vâlcov a făcut operațiuni comerciale incompatibile cu funcția, deoarece controla trei firme, una de cadastru, una de contabilitate și alta de avocatură, prin care a obținut alte beneficii.

La indicaţia lui VÂLCOV BOGDAN DARIUS, S.C. MILLENIUM TOPHOGRAFICA S.R.L.a fost introdusă  într-o asociere în participaţiune cu S.C. SGV S.R.L. şi cu S.C. CITY HOTEL S.R.L., urmând ca această asociere în participaţiune să administreze Hotelul City din Slatina, urmând ca 30 % din eventualul profit să revină S.C. MILLENIUM TOPHOGRAFICA S.R.L., iar pentru această asociere în participaţiune, la indicaţiile lui VÂLCOV BOGDAN DARIUS, care deţinea în fapt această societate, au fost viraţi 800.000 de lei. Ultimele discuţii referitoare la administrarea acestor firme le-a avut cu VÂLCOV BOGDAN DARIUS la începutul anului 2015.

De asemenea, în cursul anului 2011, VÂLCOV BOGDAN DARIUS i-a cerut acestei persoane să păstreze în locuinţa sa un seif . Referitor la acest seif, VÂLCOV BOGDAN DARIUS cât şi ŞUŞALĂ LUCIAN accesau respectivul seif, după ce, în prealabil, aceştia îl sunau iar el le permitea accesul în imobil. În situaţiile în care VÂLCOV BOGDAN DARIUS şi ŞUŞALĂ LUCIAN accesau seiful nicio altă persoană care locuia în imobil nu asista la ce se întâmpla în camera respectivă.

Cel care îi păstra seiful lui Vâlcov, deputatul PSD Daniel Bărbulescu a depus denunț la DNA. În seif au fost găsite sume mari de bani, 3 lingouri de aur, o pictură pe lemn și 2 tablouri de valoare.

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov a venit la DNA, miercuri, în jurul orei 15.00, după ce Senatul a avizat reţinerea şi arestarea sa în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. La DNA a fost, tot miercuri, şi primarul din Slatina, Minel Prina, care este cercetat în arest la domiciliu în acelaşi dosar.

DNA arată, în referatul cauzei, că în 2009, administratorul unei firme l-a contactat pe Darius Vâlcov, care la acel moment era primar al municipiului Slatina. Omul de afaceri i-a propus lui Vâlcov ca, în schimbul câştigării licitaţiilor de lucrări pentru obiective din municipiul Slatina, în oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, să îi dea 20 la sută din valoarea sumelor încasate, conform contractelor de execuţie a respectivelor lucrări.

M. Nedelcu