Darius Vâlcov și-a dat demisia din funcția de ministru de Finanțe

Ponta susține că așteaptă încă de la Vâlcov prezentarea noului Cod Fiscal

valcov

Premierul Victor Ponta a anunțat că Darius Vâlcov i-a înaintat demisia duminică la prânz, renunțând la funcția de ministru al Finanțelor Publice, în contextul în care este suspect de luare de mită.

”Am discutat astăzi la prânz cu domnul Vâlcov care bineînțeles că mi-a înaintat demisia domniei sale. Am vorbit după aceea și cu președintele. Aștept de la domnul Vâlcov, care a avut un rol important și pozitiv, ca în zilele următoare să termine proiectul de Cod Fiscal, iar imediat o să mă gândesc la cel care va fi numit și îi voi înainta propunerea președintelui”, a declarat Victor Ponta, într-o intervențiela RTV.

Întrebat dacă a acceptat această demisie, Ponta a răspuns afirmativ, dar a menționat că i-a cerut ministrului să prezinte Codul Fiscal.

Ponta nu a precizat dacă Vâlcov și-a dat demisia înainte sau după intervenția președintelui Klaus Iohannis, care i-a cerut premierului să îl revoce din funcție, printr-un comunicat public.

”Vreau să propun pe cineva care să ducă mai departe, la nivelul la care a dus Darius Vâlcov, adică foarte înalt, proiecte importante”, a adăugat Ponta.

Vâlcov este acuzat de luare de mită, pentru fapte legate de exercitarea mandatului de primar al municipiului Slatina, înainte de 2012.

NICIUN COMENTARIU