Daraban, CCIR: „Creşterea economică în care ne aflăm este o bulă bazată pe o rostogolire a unor taxe şi mărfuri consumate din import”

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, s-a declarat îngrijorat de faptul că importurile totale de marfă ale România au crescut cu peste 4 mld. de euro în ultimul an, explicând că a constatat că expozanţii de la târgurile agricole, organizate de instituţia pe care o reprezintă, expun produse din import, potrivit ZF.ro.

„Observăm cu o oarecare neplăcere faptul că marea majoritate a expozanţilor de târguri precum Indagra, Agralim şi alte târguri organizate de noi, expun produse din import. Acest lucru ar trebui să ne preocupe foarte mult. În spaţiul public se vorbeşte de creştere economică, de o creştere a exporturilor, dar dacă ne uităm pe cifrele importurilor ne îngrozim. Vorbim de pest 67 mld. euro importuri în 2016 în România faţă de 62,9 mld. euro cu un an înainte. Observăm o creştere de peste 4 mld. euro, bani cash, curaţi, la vedere(…) Contează ca produsul consumat sa fie din România, altfel ne adâncim în  aceasta bulă în care  ne aflăm cu o  creştere economică bazată pe o rostogolire a unor taxe şi a unor mărfuri consumate din import. Acest lucru trebuie să ne pună pe gânduri foarte serios”, a  spus Mihai Daraban în cadrul unei conferinţe care a avut loc la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

T.S.

NICIUN COMENTARIU