23.6 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 18:16

Danileț: Am absentat motivat de la CSM

spot_img

Danilet_birou

Judecătorul Cristi Vasilică Danileț susține că nu a lipsit de la şedinţele disciplinare ale CSM şi nu a pus în pericol desfăşurarea niciuneia dintre ele, referindu-se la absențele înregistrate de acesta în perioada 2011-2013. De altfel, lipsa unui membru CSM de la şedinţele instituţiei nu pun în pericol desfăşurarea şedinţei, precizează Danileț.

Şedinţele de secţie sau de Plen la care am lipsit în anii 2011-2013 sunt doar în situaţiile în care am fost în delegaţie, în concediu de odihnă sau în desfăşurarea vreunui curs de formare. Pentru acele perioade, nu am încasat diurna, care este un drept al oricărui magistrat care îşi desfăşoară activitatea în altă localitate decât cea de domiciliu

Cristi Danileț
membru CSM

Pe de altă parte, judecătorul susține că indemnizaţia pe care o primește de la CSM nu este doar pentru participarea la şedinţe, ci pentru întreaga activitate desfăşurată în calitate de membru CSM care presupune participarea la şedinţe, primirea de delegaţii străine, vizite de lucru la instanţele din ţară, deplasări în străinătate la organismele similare, participarea în comisii de specialitate, întâlniri cu studenţii, participare la şedinţe ale Parlamentului, activităţi la Ministerul Justiţiei.
În același timp, Cristi Danileț afirmă că întâlnirile pe care le are cu studenţii sunt ca urmare a invitaţiilor oficiale pe care le primesc în mod regulat de la Facultăţile de Drept din ţară, interesate de modalitatea de admitere la INM şi viitorul profesiei de magistrat.

Activitatea sa de pe Facebook se subsumează unei ample campanii de educaţie civică şi juridică pe care mi-am asumat-o de ani buni (începând cu 2007, când m-am deschis un blog pentru aceasta) unde vorbesc cu oamenii simpli despre justiţie, drepturile omului, statului de drept şi cu doritorii de a deveni magistrat despre acesta nobilă profesie.

Numărul mare de prieteni de pe Facebook – peste 10.000 – atestă că aceasta activitatea a mea, desfăşurată voluntar, este pe deplin apreciată, a conchis Danileț.

Cu ocazia acestor precizări, judecătorul Cristi Danileț cere redacției Sursa Zilei retragerea „pozelor de viaţă privată”, care sunt de pe contul meu Privat de FaceBook, adică pentru cei acceptaţi de mine ca Prieteni, menționând că „pozele publice ale mele cu acord de publicare pentru presă găsiţi la http://cristidanilet.wordpress.com/fotografii/”.

În privința acestei solicitări, redacția Sursa Zilei precizează că orice utilizator de Facebook poate ca, pe contul său, să aleagă opțiunea de a anula caracterul public al postărilor sau fotografiilor. Atâta vreme cât fotografiile preluate de Sursa Zilei de pe contul lui Cristi Danileț sunt publice, nu înțelegem ce regulă am încălcat.