16.6 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 8:31
No menu items!

Daniela Niță, inculpata cu cea mai mare pedeapsă în dosarul Colectiv, a murit în somn

spot_img

Daniela Niță de 44 de ani a murit în somn, au stabilit medicii legiști, iar decesul ar fi survenit în urmă cu două zile. Ea a fost descoperită de o persoană care avea cheia apartamentului. La rîndul ei aceasta fusese alertată de o cunoștință care era îngrjorată pentru că Daniela Niță nu răspundea de cel puțin două zile la telefon.

Potrivit unor surse judiciare Daniela Niță era decedată de două zile la momentul la care a fost găsită în casă.

Daniela Niță era inculpată în dosarul Colectiv și primise cea mai mare pedeapsă de 12 ani și 8 luni cu executare. Ea deținea firma pirotehnică ce a livrat artificiile în Clubul Colectiv în noaptea în care trupa Goodbye to Gravity a susținut concertul.

În acelaşi dosar, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au primit 9 ani şi 8 luni de închisoare şi, respectiv, 10 ani. De asemenea, fratele Danielei Niță, Cristian Niţă, director al firmei de artificii, a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

La finalul lunii septembrie urmează să fie dată decizia finală în dosarul Colectiv.

Pe 30 octombrie 2015 a avut loc cea mai mare tragedie din ultimele decenii.
Clubul Colectiv, construit într-o fostă fabrică din București, a luat foc în timpul concertului susținut de trupa rock „Goodbye to Gravity”. Sute de persoane erau prezente.

Scânteile de la artificii au aprins materialul izolator al încăperii, iar cei din club s-au grăbit să iasă afară, însă când au deschis ușile, oxigenul a alimentat flăcările și acestea au cuprins întreaga încăpere.

Zeci de persoane au rămas blocate în interior după izbucnirea flăcărilor.

153 de secunde a durat incendiul, timp în care unii spectatori au murit pe loc, iar alții, mai târziu la spital. Unii s-au călcat în picioare, alții s-au intoxicat cu fum ori au fost cuprinși de flăcări. 65 de oameni au murit, atunci, iar alte sute de persoane au fost rănite.

C.D.