1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 7:36
No menu items!

Daniela Ciochină, favorită pentru a deveni membru al CSM – UPDATE

spot_img

Candidații pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii din partea societății civile au fost audiați de Comisia Juridică a Senatului și doar Daniela Ciochină a abținut cele mai multe voturi ”pentru”, urmând ca plenul să decidă cine va ocupa această funcție.

”În urma audierii celor patru candidaţi care îndeplineau condiţiile prevăzute de lege pentru a ocupa această demnitate publică, prin vot secret cu buletine de vot, rezultatul este următorul – doamna profesor Daniela Ciochină a primit patru voturi pentru, niciun vot împotrivă, domnul Popescu – un vot pentru, domnul Ciochină – un vot pentru, celălalt candidat – nici un vot pentru. Astfel, raportul noastru către plen îi va cuprinde pe toţi cei patru candidaţi, în ordinea în care au obţinut cele mai multe voturi pentru”, a declarat președintele Comisie Juridice după audierea membrilor CSM din partea societății civile.

La începutul ședinței audierilor membrilor CSM din partea societății civile, Toni Greblă a explicat că unul dintre candidați nu îndeplinește cerințele legale, acesta neavând studii superioare în domeniul juridic, fapt pentru care a fost respins încă de la început.

Prima candidată audiată a fost Daniela Ciochină, aceasta este specialistă în drept privat, iar ca priorități își dorește să „consolideze statutul de independență a puterii judecătorești”.

„Priorităţile mele ca membru CSM vor viza consolidarea statutului de independenţă a puterii judecătoreşti prin crearea unui corp de magistraţi. Îmi propun dezvoltarea formelor de colaborare între societatea civilă şi justiţie, îmbunătăţirea imaginii justiţiei pe plan naţional şi european”, a spus Ciochină în fața Comisie Juridice.

Completarea Consiliului Superior al Magistraturii cu un membru a fost posibilă deoarece titularul acestui post, Georgiana Iorgulescu, a demisionat. Votul în cadrul Comisiei Juridice a fost secret pe buletine de vot, iar dintre toți candidații, unul singur va fi validat în ședința de plen a Senatului programată marți la orele 12:00.

Plenul Senatului a validat-o, în şedinţa de marţi, pe Daniela Ciochină, propusă de Uniunea Juriştilor din România, în funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

În favoarea acesteia s-au exprimat 60 de senatori, împotrivă au votat doi, iar unul s-a abţinut de la vot.

Sursa FOTO: flu.ro