23.5 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 2:45

Daniel Zamfir: Cea mai rușinoasă eră a PNL, cu cel mai rușinos președinte

spot_img

Senatorul Daniel Zamfir a vorbit în termenii cei mai critici despre actuala situație a PNL și despre actualul președinte al partidului.

Daniel Zamfir a susținut, duminică, o conferință de presă, alături de Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, partid în care s-a înscris, după ce, sâmbătă, a trimis o scrisoare deschisă către colegii săi din PNL, partid de care s-a despărțit cu părere de rău.

Nici azi nu sunt exclus din PNL, acel Consiliu nu a mai fost convocat de Orban. Am rămas pentru că am crezut că Orban nu reprezintă vocea, că el şi camarila sunt doar un derapaj. Nu mai pot continua în PNL. PNL a pierdut din cauza lui Orban bunul cel mai de preţ pe care l-a clădit, şi anume brandul de apărător al libertătăţilor oamenilor. Azi, PNL este apărătorul abuzurilor. E poate cea mai ruşinoasă eră a PNL, cu cel mai ruşinos preşedinte”, a declarat Daniel Zamfir.

Acesta spune că a decis să meargă alături de ALDE pentru că “mai devreme sau mai târziu liberalii care iubesc democraţia se vor întâlni aici (n.r. ALDE). Nu e un troc între mine şi Tăriceanu. Nu am venit în ALDE pentru funcţii”.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, la rândul său, că partidul va susţine mai departe proiectele lui Zamfir. “La PNL, semnalele pe care le-a dat Daniel Zamfir, proiectele de legi pe care le-a promovat, cele legate de limitarea sau evitarea abuzurilor în zona sistemului bancar au trecut prin Senat prin votul PSD şi ALDE, sunt în Cameră şi sper să fie adoptate şi de Cameră”, a spus Tăriceanu.

Valeriu Motoc