17.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 16:31

Daniel Dragomir: Tot mai mulți oameni, inclusiv procurori, vor merge în fața Comisiei SRI

spot_img

Fostul ofițer Daniel Dragomir a revenit, marți seara, într-o declarație live pe contul de Facebook al platformei România 3.0, cu noi dezvăluiri legate de audierile din Comisia pentru controlul activității SRI. 

Dragomir a reamintit că, în septembrie, a anunțat public că a prezentat în fața Comisiei pentru controlul activității SRI documente, fapte, probe și o listă de 365 de persoane care pot fi audiate de membrii Comisiei. Una dintre aceste persoane este și fostul procuror DNA despre a cărui audiere a vorbit, marți, și președintele Comisiei, Claudiu Manda.

“Ei bine, acest procuror a fost audiat ca urmare a demersurilor pe care eu le-am făcut. (…)Avem astăzi confirmarea unui procuror DNA care a avut puterea, curajul să vină în fața Comisiei și să explice cum au stat lucrurile. Acest om merită din partea noastra tot respectul. Acest om merită o protecție specială, o variantă legislativă de imunitate pe care Parlamentul trebuie să i-o ofere, prin faptul că a ieșit public și a prezentat abuzuri, încălcări ale legii (…). Oamenii încep să aibă curaj, să iasă, să vină în fața Comisiei. (…)Voiam să vă anunț în această seară că vor fi mai mulți oameni care vor merge în fața Comisiei de control, inclusiv procurori.”, a spus Daniel Dragomir. 

Fostul ofițer SRI și-a exprimat apoi speranța că investigația pe care urmează să o deruleze Comisia specială din Congresul SUA – despre care tot Daniel Dragomir oferea detalii, marți dimineațaîși va îndeplini obiectivele și va demonstra cum a colaborat cu instituții din România, inclusiv cu DNA unitatea globală anticorupție înființată, în 2011, în cadrul Departamentului de Justiție, Kleptocracy Unit. 

“Începând de săptămâna viitoare, Congresul SUA va începe o investigație în legătură cu unitatea globală anticoruptie – “Kleptocracy Unit” –  care, din informatiile pe care le am, a colaborat și cu instituții din România, inclusiv cu DNA. (…)Eu îmi exprim convingerea și speranța că această Comisie de investigație din SUA își va îndeplini obiectivele. (…)Îmi exprim încă o dată convingerea că Congresul SUA va reuși să scoată la suprafață lucruri pe care noi nici nu le-am bănuit, nu doar că nu le-am prezentat.”, a mai spus Dragomir. 

“Din informațiile mele, apar din ce în ce mai multe elemente care arată că această structură a <<primit>> teme și ținte direct de la organizațiile lui George Soros. Țintele erau globale, din mai multe state ale lumii. Apar tot mai multe indicii că Direcția Națională Anticorupție a lucrat cu DOJ în o serie de dosare și a conspirat alături de Kleptocracy Unit în interesul lui George Soros.”, arăta fostul ofițer SRI într-o postare anterioară. 

Daniel Dragomir s-a referit și la necesitatea desecretizării protocolului dintre Înalta Curte de Casație și Justiție și SRI, care a reprezentat, în opinia sa, “baza multor abuzuri comise asupra multor români de-a lungul timpului”. 

R.D.