luni, 25 ianuarie 2021 - 20:17

Daniel Dragomir, la Comisia „Alegeri 2009”: Kovesi deținea cătușele. Coldea și-a salvat demiterea

Moderna anunță că vaccinul său este eficient și împotriva tulpinilor din Marea Britanie și Africa de Sud

moderna a anunțat, luni, printr-un comunicat, că vaccinul anti-Covid dezvoltat de companie neutralizează tulpinile identificate în Marea Britanie și Africa de Sud. „Vaccinul COVID-19 produs...

Lista funcţiilor vizate de USR-PLUS în toate ministerele și instituțiile

USR-PLUS negociază, zilele acestea, funcțiile pe care le vizează în toate agențiile și ministerele. Conform stiripesurse.ro, formațiunea condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș...

Ministerul Sănătății explică ce înseamnă “95% eficacitate” la vaccinul COVID-19

Ministerul Sănătății a dat, luni, explicații despre ce  înseamnă eficacitatea de 95% la un vaccin. „Eficacitate 95% nu înseamnă, cum poate ar fi ușor...

Senatorii și-au votat bugetul pe 2021. Ce sumă va fi alocată pensiilor speciale, ale foștilor senatori

Senatorii și-au votat bugetul, într-o sesiune extraordinară de luni, 25 ianuarie. Proiectul bugetului, votat de 88 de senatori "pentru" și cu 44 de abțineri,...

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a fost audiat, luni, în comisia specială parlamentară privind alegerile din 2009, unde a povestit ce știe despre noaptea de 5 spre 6 decembrie 2009, întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea, dar și mai multe momente care au precedat sau succedat ziua alegerilor precum și legăturile dintre aceste momente și scrutinul prezidențial.

Iată principalele declarații făcute de Daniel Dragomir:

 • Domnul Dîncu, într-o încăpere separată, primea din 10 în 10 minute telefoane cu privire la rezultate şi sondaje.
 • Invitarea lui Dan Andronic a fost făcută cu un scop. Cunoștea foarte bine zona de media. Problema erau cele două sondaje scoase la ora 21.00 de Antena 3 şi Realitatea TV. Aceste sondaje îl dădeau câştigător pe Mircea Geoană.
 • Raţiunea invitării Laurei Codruţa Kovesi era aceea că dânsa deţinea cătuşele în acel moment.
 • Domnul Oprea era cel mai băsist dintre cei prezenţi. Domnul Coldea şi doamna Kovesi primiseră semnale cu privire la îndepărtarea lor din funcţie.
 • Întâlnirea a fost extrem de tensionată.
 • Întâlnirea de la Gabriel Oprea a constituit şi un prilej de indentificare a soluţiilor pentru blocarea iniţiativelor domnului Voicu şi a generalului Iliescu.
 • Al doilea motiv al întâlnirii de la Gabriel Oprea era campania mediatică.
 • A mai existat o „celulă de criză” la sediul din Kiseleff al PSD – la care a participat și (r) SRI Ionel Marin, care se ocupa de contracararea acestui plan.
 • Încă din anul 2009, a existat o atenție deosebită acordată, inclusiv prin acordarea mandatelor de siguranță națională, domnului Cătălin Voicu.
 • În sufragerie a existat și o discuție legată de contracarea oricăror acțiuni din partea dlui. Cătălin Voicu, a dlui Dumitru Iliescu.
 • În 16 noiembrie 2009 – cu opt zile înainta primului tur de scrutin s-a produs o autosesizare pentru acte de corupție în cazul dlui Cătălin Voicu. Ulterior se produce o sesizare la DIICOT în acest dosar al lui Cătălin Voicu. Una din rațiunile întâlnirile acestei celule de criză, din 6 decembrie 2009, era blocarea acțiunilor dlui Cătălin Voicu și împiedicarea renumărării voturilor din Diaspora.
 • Din datele pe care le dețin, una din persoanele implicate în deschiderea dosarului dlui Cătălin Voicu este Marius Iacob. Acest dosar a fost deschis de către Mariana Alexandru, procuror, și Lucian Papici – procuror.
 • Prezența dlui Coldea la întâlnirea din sufrageria dlui Oprea a fost ilegală. Ar fi trebuit să exite o raportare care să fie prezentată șefului CSAT de la acea dată.
 • Am avut la acel moment, o discuție destul de tensionată cu gen Coldea, înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale (…) Am înțeles la acel moment că se va încerca atragerea Unității Antoteroriste în „jocul politic”. (…)Gen. Cosma era utilizat de gen Coldea în diferite activități (atragerea jurnaliștilor în SRI). După derularea alegerilor, am avut o discuție cu gen Coldea, discuție în care mi-a confirmat că au existat presiuni din partea taberei adverse, ca să zic așa, pentru trimiterea sa pe o funcția în Sudan. Mi-a confirmat aceste presiuni și cumva mi-a dat de înșeles că implicarea în aceste acțiuni din data de 6 decembrie l-a ajutat să-și mențină funcția.
 • Lupta între servicii – reținerea lui Puiu Popoviciu a fost un rezultat al luptei între DGIPI și SRI.
 • UNPR a fost gândit în laboratoarele serviciului. „P”-ul de Progresist a venit în urma insistențelor conducerii serviciului.
 • Începând din acea noapte, s-au luat măsuri operative pentru implicarea instituțiilor și operațiunilor acestora în jocul politic, pentru ca aceste persoane să-și mențină funcțiile la conducerea instituțiilor statului.
 • Blocarea, suspendarea inițiativei de renumărare a voturilor nu ar fi avut succes fără CCR. Acele bilețele din 2007 (referitoare la judecători ai CCR aflați în funcție și în 2009) au fost scrise de domnul Florian Coldea. Acea activitate de căutare în arhiva SRI, la momentul supendării, a fost una dintre primele încercări ale domnului Coldea de a juca în mediul politic și juridic. A fost o greșeală și, ulterior, a și recunoscut. În perioada în care dl Coldea a fost suspendat, el se afla de fapt la birou. Și sunt oameni în viață care știu acest lucru – dl. Marin și alții. Suspendarea din funcție a însemnat doar fapul că dl. Coldea nu mai semna documente.

Valeriu Motoc

Noua tulpină de coronavirus, confirmată în Suceava la un bărbat sosit din Marea Britanie

Noua variantă britanică a tulpinii SARS-CoV-2 a fost depistată și la Suceava, la un bărbat de 39 de ani care a venit în România...

Brexit. Cum este afectat comerțul online. Problemele cumpărătorilor din afara și din interiorul Marii Britanii

Ieșirea Marii Britanii din UE și noile reguli de comerț au provocat apariția unor costuri noi pentru clienții magazinelor online din cele două blocuri,...

Cîțu: Pensiile vor fi indexate conform legii. Surse din Guvern: Pensiile vor fi înghețate după majorarea din 2020

Premierul Florin Cîțu a afirmat luni că bugetul pe 2021 se va construi pe actuala legislație, care prevede indexarea pensiilor cu rata inflației. Acesta...

Caii chinuiți găsiți pe un câmp din Techirghiol ar aparține unui procuror DIICOT

Peste 40 de cai au fost filmați, duminica trecută, pe un câmp din localitatea Techirghiol, județul Constanța, în condiții inumane, vizibil slăbiți și înfometați....

Premierul Florin Cîțu vrea să umble la salariile bugetarilor, deși protestele se țin lanț

Premierul Florin Cîțu susține că legea salarizării trebuie rediscutată, astfel încât bugetarii să aibă o creștere salarială în funcție de performanțele pe care le...