Daniel Dragomir: DNA interceptează cu tehnică neomologată, cu care poate inventa sau modifica convorbiri. DOCUMENT

Interceptarile SRI din ultimii 12 ani

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir prezintă pe pagina România 3.0, un document intern al DNA potrivit căruia „în România, tehnica folosită pentru interceptare, pe care s-au plătit sute de milioane de euro, nu este omologată”.

Potrivit lui Daniel Dragomir, suntem „ascultați cu tehnică, software și echipamente care pot să inventeze convorbiri, să modifice convorbiri, să inventeze mesaje și să distorsioneze vocile când convine sau nu, inclusiv tehnica dată denunțătorilor”.

Documentul prezentat de fostul ofițer SRI este un mail intern al DNA, în care Horațiu Baias, șeful Serviciului Tehnic al DNA relatează o discuție cu privire la aceasta problemă avută cu Marius Iacob, adjunctul lui Kovesi. „De frică, au secretizat tot, inclusiv specificațiile tehnice, inclusiv caietele de sarcini. Adică, din bani publici, ei cumpără la secret ce tehnică și ce soft vor ei. Fără transparență, fără vreo umbră de legalitate”, scrie Daniel Dragomir.

„Ministrul justiției, președintii celor două camere ale Parlamentului, CSM, trebuie să ia act de îndată cu privire la faptul că zeci de mii de români se află în pușcării, arestați preventiv sau în instanțele de judecată, fiind acuzați pe baza unor probe „obținute” abuziv, ilegal și în secret”, mai spune fostul ofițer.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU