Daniel Dragomir, către Horodniceanu: „Dacă tăceai, filosof rămâneai”. DIICOT ține de un an mii de dosare fără să lucreze în ele

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir l-a acuzat pe Daniel Horodniceanu de incompetenţă, spunându-i că, dacă tăcea, filosof rămânea.

Daniel Dragomir a comentat, pe contul său de Facebook, declarațiile uluitoare ale şefului delegat al DIICOT, al cărui mandat a expirat. Acesta a afirmat că modificările codurilor penale ar putea bloca 4.770 de dosare deschise „in rem”, deschise de mai mult de un an, în care nici măcar nu a fost începută urmărirea penală pentru persoane.

“Ar trebuie să fie dată de închiderea intempestivă a unui număr de 4.700 de dosare ca urmare a dispoziţiei şi, discutăm ipotetic în acest moment, potrivit căreia dosarele în care, după mai mult de un an nu a fost începută urmărirea penală in personam, vor trebui închise, vor trebui date clasare. 4770, cred. Cu cei de la Comisia Europeană (delegaţia MCV -n.r.) discuţia este pe principii, pe raporturile pe care România le are în acest moment cu Uniunea Europeană şi pe angajamentele pe care şi le-a luat şi pe obiectivele la care trebuie să fim parte şi pe care trebuie să le implementeze în legislaţia naţională. Fiecare şi-a expus punctul de vedere, fără a exista neapărat o susţinere sau a discuta neapărat doar împotrivă, ci fiecare a exprimat cum ar putea să fie afectat în principiu de aceste modificări”, a declarat Daniel Horodniceanu.

Daniel Dragomir, care are și el dosarul Black Cube deschis la DIICOT, dar în care procurorii nu au înaintat cu ancheta de peste un an, i-a transmis lui Horodniceanu un mesaj: „Prima dată am crezut că nu înţeleg bine. Am mai citit o dată, de două ori… până am înţeles. Adică Horodniceanu ne spune că au 4.770 de dosare in rem pe “fapte” care sunt deschise de mai mult de un an şi nici măcar nu au început urmărirea penală împotriva făptuitorilor? Asta miroase rău a gravă incompetenţă. Băi, băieţi, păi asta e şi ideea modificării Codului de procedură: să vă pună la muncă. Deranjează? Am înţeles. Sunteţi praf. Aţi avut şi protocoale şi ascultări şi Securitatea lângă voi şi staţi cu poponeţul pe 4.770 de dosare! Ştiţi vorba aia: dacă tăceai, filosof rămâneai!”, a scris Daniel Dragomir, pe Facebook.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU