2 C
București
duminică, 4 decembrie 2022 - 4:30
No menu items!

Daniel Dăianu, citat la DNA alături de toată conducerea ASF

spot_img

Daniel Daianu_SZ

Mai mulți șefi din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară vor fi audiați astăzi la DNA, în dosarul în care fostul preşedinte, Dan Radu Ruşanu, este urmărit penal, dosarul Carpatica. Daniel Dăianu este audiat  în calitate de martor.

La intrarea în sediul Direcției Naționale Anticorupție, fostul ministru Daniel Dăianu a declarat că i se pare normal ca procurorii să-i întrebe pe toți foștii și actualii membri ai consiliului ASF despre deciziile luate.

 Printre cei chemați astăzi la audieri se află, în afară de Daniel Dăianu, care este președintele interimar al ASF, Mircea Ursache, Corneliu Moldoveanu, Ion Giurescu sau fostul ministru Marian Sîrbu.
Dan Radu Rușanu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară ASF a fost arestat preventiv, în urma deciziei Curții de Apel, după ce Tribunalul București a decis judecarea acestuia în libertate. Rușanu este acuzat de procurorii DNA de favorizare a infractorului și influențare a declarațiilor.În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal, printre alţii, Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu. Ea este acuzată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

M.N.