7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 23:34
No menu items!

Daniel Craig va juca în al şaptelea film din franciza „Războiul stelelor”

spot_img

Fanii ar putea să nu îşi dea seama foarte bine care este rolul interpretat de starul britanic, întrucât faţa acestuia nu va apărea pe marele ecran

Daniel Craig

Actorul britanic Daniel Craig, interpretul agentului 007 din seria cinematografică „James Bond”, a primit un rol în filmul „Star Wars: Episode 7”, care va fi lansat în decembrie 2015, au declarat câteva surse, potrivit Mediafax.

Potrivit surselor citate, pentru acest rol misterios, Daniel Craig ar fi filmat deja timp de două zile, în secret, la celebrele studiouri Pinewood, săptămâna trecută.

Fanii ar putea să nu îşi dea seama foarte bine care este rolul interpretat de starul britanic, întrucât faţa acestuia nu va apărea pe marele ecran, spune o sursă.

O altă sursă a declarat pentru tabloidul The Sun: „Daniel este un prieten apropiat al lui J.J. Abrams. I-a cerut să îi ofere un rol secret, un fel de apariţie specială – şi este fericit că numele lui va apărea pe afişul filmului”.

„Fanii se amuză deja încercând să descopere personajul jucat de Daniel”, a adăugat aceeaşi sursă.

Daniel Craig a reuşit să ajungă la studiourile Pinewood fără să fie văzut de paparazzi, însă a fost fotografiat după aceea în cabina actriţei Carrie Fisher, o bună prietenă de-a lui, care îşi va relua rolul care a făcut-o celebră, Prinţesa Leia, în „Star Wars: Episode 7”.

Daniel Craig a interpretat de trei ori rolul agentului James Bond, cel mai recent în lungmetrajul „007: Coordonata Skyfall”, care a fost lansat în toamna anului 2012. Filmul a marcat revenirea actorului Daniel Craig în rolul agentului 007 după prestaţiile din „Casino Royale” (2006) şi „Quantum of Solace/ 007: Partea lui de consolare” (2008).

Daniel Craig a mai fost prezent pe marile ecrane, printre altele, în „The Girl with the Dragon Tattoo”, ecranizarea americană după primul roman din trilogia „Millenium” de Stieg Larsson, „Aventurile lui Tintin : Secretul Licornului”, „Cowboys and Aliens”, dar şi thrillerul „Dream House”, în care joacă alături de soţia sa, Rachel Weisz, şi de Naomi Watts.

Actorul britanic a confirmat că va interpreta pentru a patra oară rolul agentului 007 în cel de-al 24-lea film din seria „James Bond”. Intitulat „Devil May Care”, acest lungmetraj va fi regizat de britanicul Sam Mendes şi va fi lansat pe 23 octombrie 2015.

„Războiul stelelor” a marcat, în 1977, un nou gen în cinema-ul  destinat publicului larg

Studiourile Disney au achiziţionat Lucasfilm, compania care produce seria „Star Wars”, deţinută iniţial de George Lucas, pentru suma de 4,05 miliarde de dolari în 2012 şi au anunţat că vor lansa trei filme noi din această serie, una dintre cele mai profitabile francize din istoria cinematografiei. Următorul film al seriei va fi lansat pe 18 decembrie 2015.

Născută din imaginaţia lui George Lucas, franciza „Războiul stelelor” a marcat, în 1977, naşterea unui nou gen în cinema-ul comercial, popular, destinat publicului larg, în care se va remarca şi Steven Spielberg. Cei doi cineaşti, care au făcut parte din acelaşi grup de tineri regizori cu referinţe mai degrabă televizuale decât cinematografice, urmau să colaboreze, de altfel, apoi, la o altă saga de succes mondial, formată din cele patru filme „Indiana Jones”.

După succesul filmului „Războiul stelelor”, care a contribuit la lansarea carierei actorului Harrison Ford, George Lucas a decis să încredinţeze regia următoarelor filme din serie altor cineaşti. Astfel, „Imperiul Contraatacă” (1980) a fost regizat de Irvin Kershner şi „Întoarcerea lui Jedi” (1983) a fost regizat de britanicul Richard Marquand.

La sfârşitul anilor ’90, cineastul producător a adăugat francizei sale alte trei filme noi, ale căror acţiuni se desfăşoară din punct de vedere cronologic înainte de primul film din 1977 – „prequels”, în jargonul hollywoodian.

Această nouă trilogie – „Star Wars Episodul I – Ameninţarea fantomei” (1999), „Războiul stelelor: Atacul clonelor” (2002) şi „Star Wars: Episodul III – Răzbunarea Sith” (2005) – a fost în întregime regizată de George Lucas şi i-a avut în distribuţie pe Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman şi Hayden Christensen.

În februarie 2012, George Lucas s-a lăsat sedus de noua tehnică a conversiei în 3D, relansând cu succes „Ameninţarea fantomei” în acest nou format.

C.A.