2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 20:05
No menu items!

Daniel Constantin: România are un potențial important în agricultură, pentru a produce energie

spot_img

Ministrul agriculturii a precizat că deșeurile agricole sunt pe primul loc în privința resurselor de biomasă

Daniel Constantin

România are un potențial în agricultură extrem de important pentru a produce energie, pentru a produce biomasă, a declarat, miercuri, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Daniel Constantin, la lansarea oficială a Asociației Române de Biomasă și Biogaz (ARBIO). Constantin a precizat că pe primul loc în privința potențialelor resurse de energie se află deșeurile agricole.

România are un potențial în agricultură extrem de important pentru a produce energie, pentru a produce biomasă. Și, pentru a nu spune doar vorbe, vreau să vă dau un exemplu despre cum este împărțit potențialul energetic național din biomasă: 15,5% reziduuri din exploatări forestiere și lemne de foc, 6,4% deșeuri de lemn, rumeguș și alte resturi de lemn, biogaz – 7,7%, deșeuri și reziduuri menajere urbane 7,2% și, cel mai important, deșeurile agricole rezultate din cereale, tulpini de porumb, resturi vegetale, viță de vie și altele – 63,2%.

Daniel Constantinministrul agriculturii și dezvoltării rurale

Constantin a subliniat că, dincolo de producerea de energie, cel mai important pentru domeniul agriculturii, pentru a fi din ce în ce mai competitivi, este să folosim mai multă energie regenerabilă pentru a reduce costurile de producție.

România a devenit o țară cu un potențial agricol foarte important, produce din ce în ce mai mult, dar cred că, pentru a fi și mai competitivi, trebuie să folosim mai multă energie regenerabilă, astfel încât costul de producție să fie mai redus“, a declarat Constantin.

R.D.