4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 4:25
No menu items!

Daniel Constantin: Planul Național de Dezvoltare Rurală va fi trimis la Bruxelles în jur de 15 februarie

spot_img

Daniel Constantin

Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a afirmat marți că viziunea Guvernului față de cheltuirea fondurilor europene pentru dezvoltare rurală în actualul exercițiu bugetar va fi trimisă la Bruxelles până la jumătatea lunii februarie.

Anunțul a fost făcut într-o serie de întâlniri cu asociațiile de producători agricoli, care au avut loc la București. ”În ceea ce privește Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, ministrul Daniel Constantin a arătat că acesta va fi terminat, în forma integrată, până în jurul datei de 15 februarie 2014 și va fi transmis la Bruxelles”, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii.

De asemenea, Constantin a amintit că, în decembrie, a introdus în PNDR o altă măsură, pe lângă cele 13 măsuri anunțate deja – continuarea plăților în vederea transformării fermelor de semi-subzistență în ferme care produc pentru piață. Plata urmează să fie de 15.000 euro/proiect pentru un număr de 10.000 de gospodării țărănești de semi-subzistență.

Pentru perioada 2014-2020, România are alocată suma de 17,5 miliarde de euro – 10,3 mld. € plăți directe către fermieri și 7,1 mld. € pe dezvoltare rurală.

Guvernul României trebuie să trimită la Bruxelles Acordul de Parteneriat pentru exercițiul bugetar actual, în condițiile în care prima versiune este incompletă și fără o ”viziune strategică”.

 Vlad Bârleanu