12.9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 19:22

Daniel Constantin: Orice alianță care îl are pe Băsescu în componență nu va câștiga mai mult de 6%

spot_img

Daniel Constantin a declarat, marți, că orice alianță care îl are în componența sa pe Traian Băsescu nu va câștiga mai mult de 6% la alegeri

Daniel Constantin

Președintele Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin, a declarat, marți, la Parlament, despre încercarea de unificare a dreptei, că nu va fi o problemă pentru majoritatea parlamentară, deoarece orice alianță care îl are în componența sa pe Traian Băsescu nu va câștiga mai mult de 6% la alegeri.

Din punct de vedere politic, cred că alianța noastră va avea de câștigat (dacă dreapta se unifică n.r.). Orice alianță care se formează, alianță care îl are pe Traian Băsescu în componența sa, nu va câștiga mai mult de 6%, ăsta e scorul pe care l-a obținut Traian Băsescu la alegerile europarlamentare cu partidul său. Ca atare, nu cred că va fi o problemă pentru noi.

Daniel Constantin
președintele PC

De asemenea, Daniel Constantin l-a criticat pe președintele interimar al PNL, Crin Antonescu și a menționat că el nu crede că liderii liberali vor să se alieze cu președintele Traian Băsescu.

Dacă până mai ieri era împotriva lui Traian Băsescu, împotriva PDL, și pe bună dreptate, astăzi îl văd pe Crin Antonescu cu o dorință extraordinară de a se alia cu aceștia și de a continua probabil o guvernare dezastruoasă pe care au avut-o cei de la PDL sub protecția lui Traian Băsescu. Este o situație absolut jenată pentru domnia sa, dar eu nu cred că se va ajunge la o astfel de situație, pentru că îi cunosc foarte bine pe liberali. Liberalii care formează conducerea, în afară de Crin Antonescu, nu-și doresc să se alieze cu cel pe care l-au atacat atâta timp din cauza politicilor pe care le-a practicat – Traian Băsescu, și cred că vor reacționa.

Daniel Constantin
președintele PC

 D.M.