15.9 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 3:37

Daniel Constantin, îndepărtat din Guvern. Iohannis a semnat decretele de numire a Grațielei Gavrilescu și a lui Viorel Ilie

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretele privind numirea Grațielei Gavrilescu viceprim-ministru și ministru al Mediului și a lui Viorel Ilie ministru pentru relația cu parlamentul.

De asemenea, șeful statului a semnat decretele privind revocarea lui Daniel Constantin din funcțiile de vicepremier și ministru al mediului și a Grațielei Gavrilescu din cea de ministru al mediului.

Ceremonia de învestitură a celor doi noi miniștri va avea loc la ora 17.00, la Palatul Cotroceni.

Conducerea ALDE a propus-o pentru funcția de ministru al mediului și viceprim-ministru pe Grațiela Gavrilescu, care a deținut portofoliul pentru relația cu parlamentul. Pentru funcția de ministru pentru relația cu Parlamentul, Biroul Politic Central al partidului l-a nominalizat pe liderul grupului senatorilor ALDE, Viorel Ilie.

Schimbările din Guvern au apărut după ce, în urmă cu o săptămână, Biroul Politic Central al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) a decis retragerea sprijinului politic pentru copreședintele formațiunii Daniel Constantin, vicepremier și ministru al mediului.

Lunea trecută, premierul Sorin Grindeanu a precizat că a discutat cu președintele Klaus Iohannis în privința noilor propuneri de miniștri, arătând că așteaptă decizia șefului statului.

Apoi, premierul a anunțat că l-a revocat din funcție pe Daniel Constantin.

R.D.