Daniel Constantin: Antonescu are o “agendă ascunsă”

daniel-constantin

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, luni, că ruperea USL este doar o formalitate, el arătând că există o agendă “ascunsă” sau “mai veche” a liderului PNL Crin Antonescu legată de candidatura acestuia la Preşedinţie.

Întrebat, la sosirea la sediul PSD, unde a fost invitat la reuniunea Biroului Permanent Național (BPN), dacă a rămas o chestiune de anunţ ruperea USL, Constantin a răspuns:

Observăm cu toţii că, din păcate, asistăm la o agresivitate de limbaj a domnului Antonescu față de parteneri. Facem eforturi cu toţii, dar se pare că nu mai există dorinţă din partea cealaltă. Deci, aşa cum constataţi, degeaba facem eforturi dacă nu se doreşte lucrul acesta. (…)Aşa cum am văzut ieri, în toate intervenţiile domnului Antonescu, se pare că e vorba doar despre o formalitate. Există, se pare, o agendă ascunsă a domnului Antonescu sau o agendă mai veche.

Daniel Constantin

președinte PC

Liderul PC a criticat faptul că, până la momentul acesta, nu există un program de candidat la prezidențiale al lui Crin Antonescu şi a spus că decizia este exclusiv la liderul PNL. “Am văzut o resemnare ieri, ceea ce înseamnă că (liberalii – n.r.) au luat deja acestă decizie“, a mai spus Daniel Constantin.

Constantin a precizat că a vorbit cu Antonescu săptămâna trecută, înaintea şedinţei de Guvern. “A fost foarte scurtă discuţia. Domnul Antonescu nu a fost deloc flexibil la niciun fel de propunere pe care noi am încercat să o avansăm“, a spus Constantin.

Daniel Constantin a adăugat că PC nu a revendicat niciodată preşedinţia Senatului, chiar dacă e o funcţie ce le revenea conservatorilor.

Întrebat dacă PC va revendica această funcţie în eventualitatea în care se va rupe USL, Constantin a răspuns: “Noi nu vom revendica această funcţie“.

R.D.

NICIUN COMENTARIU