10.2 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 4:20

Daniel Chițoiu, propus ca secretar general al PLR

Propunerea a fost făcută de proaspătul președinte al PLR, Călin Popescu Tăriceanu

Daniel Chitoiu 2_SZ

Preşedintele Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, înaintea primei şedinţe a Biroului Politic Central al partidului, că îl propune pe Daniel Chiţoiu pentru funcţia de secretar general, iar pe Andreea Lambru şi Bogdan Nica pentru funcţiile de secretar general adjunct.

Alegerea secretarului general şi a secretarilor generali adjuncţi se face de către Biroul Politic Central, la propunerea preşedintelui formaţiunii.

Tăriceanu a spus, totodată, că pe ordinea de zi a primei şedinţe a BPC figurează şi strângerea de semnături pentru candidatura sa la alegerile prezidenţiale.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost ales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al Partidului Liberal Reformator (PLR), cu 1.167 de voturi „pentru” din 1183 voturi valabil exprimate. Tăriceanu a fost singurul candidat la funcţia de preşedinte al partidului.

Totodată, a fost aleasă şi structura de conducere a PLR, formată din 19 vicepreşedinţi şi 27 de membri ai Biroului Politic Central.

Pentru cele 19 funcţii de vicepreşedinte PLR au candidat 19 persoane: Daniel Barbu, Cătălin Beciu, Radu Boroianu, Steluţa Cătăniciu, Petru Ehegartner, Graţiela Gavrilescu, Andrei Gerea, Virgil Guran, Sorin Ilieşiu, Nicu Marcu, Marius Mateescu, Nicolae Nasta, IonPârgaru, Dan Păun, Ovidiu Silaghi, Mihai Stănişoară, Radu Stroe, Jan Tucan, Ioan Uţiu.

 Valeriu Motoc