16.6 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 8:57
No menu items!

Daniel Băluță: „Proiectul PNL îi condamnă la moarte pe mulți români”

spot_img

Primarul interimar al sectorului 4, Daniel Băluță, consideră că proiectul de lege al liberalilor privind programele de prevenție în sănătate „condamnă la moarte” pe cetățenii care plătesc asigurările medicale.

Daniel Băluță, medic stomatolog și președinte al PSD Sector 4, se arată surprins și chiar revoltat de proiectul de lege propus de mai mulți parlamentari ai PNL. „Ca medic pimar, asistent universitar, care a lucrat 12 ani în sistemul de sănătate, declar în cunoștință de cauză că legea PNL este un atentat la sănătatea acestui popor”, a declarat Daneil Băluță.

Primarul sectorului 4 spune că a susținut, ca medic, „din răsputeri măsurile de prevenție” pentru că întotdeauna „este mai sigur și kai ieftin să previi decât să vindeci”. Cu toate aceste, în opinia sa, „proiectul PNL nu salvează, ci condamnă la moarte pe mulți dintre concetățenii noștri!”.

„După tăierea salariilor și pensiilor, marele PNL, provenit din unificarea cu PDL – cel care a închis spitalele – te lasă singur în fața morții”, a declarat Daniel Băluță”. În acest sens, primarul susține că „în țara cu deficit de medici de 40%, PNL s-a gândit să-și taxeze în plus cetățenii”.

Este datoria noastră să asigurăm tratament egal pentru toți cetățenii țării, indiferent de statutul social, nu să-i pedepsim, mai ales când  este vorba despre viață și moarte

Daniel Băluță
primarul sectorului 4

Valeriu Motoc