Dăncilă: Iohannis face tot posibilul să blocheze activitatea guvernului. Președintele trebuie să-și schimbe atitudinea

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că preşedintele Klaus Iohannis, prin refuzul de a numi miniştrii de la Transporturi şi Dezvoltare, blochează activitatea Executivului şi a făcut un apel public cătrre şeful statului să-şi schimbe atitudinea.

”Din păcate constatăm cu toţii că dl. preşedinte Iohannis face tot posibilul să blocheze activitatea guvernului în două domenii vitale. Consider că astfel de acţiuni politice nu-şi au locul, mai ales într-o astfel de perioadă în care ne pregătim pentru preşeluarea preşedinţiei Consiliului UE şi în an în care ne pregătim să sărbătorim Centenarul. Ar fi momentul să ne bucurăm de consens, de înţelegere, de linişte la 100 de ani de la marea Unire. Fac un apel public către dl. preşedinte Iohannis să-şi schimbe atitudinea în acord cu prerogativele constituţionale, pentru a nu crea incertitudine în două domenii atât de importante”, a spus Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

Ea a mai spus că-şi doreşte ca Ziua Naţională să fie sărbătorită ”într-un climat de linişte, de pace şi fără dezbinare”.

”Interesul naţional, cred cu tărie, trebuie să primeze în faţa interesului politic”, a mai spus premierul Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că nu va lua o decizie în ceea ce priveşte cea de-a doua remaniere guvernamentală, privind portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare, decât după sărbătorile Centenarului şi data de 1 Decembrie.

Dăncilă i-a îndemnat pe noii miniştri să lucreze în echipă. Stănescu, absent de la şedinţă

Premierul Viorica Dăncilă le-a urat, vineri, bun venit în Executiv noilor miniştri, cărora le-a transmis să muncească în echipă. Vicepremierul Paul Stănescu nu este prezent la şedinţă, în schimb participă ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Şova.

„Vreau să le urez „Bun venit” noilor membri ai echipei guvernamentale, sunt convinsă că vom reuşi împreună să punem în practică proiecte importante aflate în lucru dar să demarăm şi noi măsuri benefice pentru România şi pentru români. Am încredere în experienţa dumneavoastră, sunt convinsă că veţi reuşi să gestionaţi cu succes implementarea programului de guvernare, implementarea măsurilor din programul de guvernare, dar şi dosarele importante pe care le avem de gestionat pe timpul preşedinţiei Consiliului UE”, le-a spus prim-ministrul Viorica Dăncilă, vineri, în debutul şedinţei Executivului, noilor miniştri din cabinet.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU